У Кабміні визнали, що програма кредитів не запрацювала на повну силу

Читать на русском
Також голова Мінекономіки розповів, що Кабмін працює над новими програмами кредитування підприємців. Один із напрямків - доступ до портфельних гарантій для банків.

Держпрограма «Доступні кредити» 5-7-9% не запрацювала на повну силу.

Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко. Оцінку кредитування бізнесу він озвучив в інтерв'ю Liga.net, опублікованому в понеділок, 18 травня.

«На жаль, програма, де-факто, не запрацювала на повну потужність. До поновлення програми, за 3 місяці усіма банками-партнерами програми Доступні кредити 5-7-9% видано 451 кредит на загальну суму 276 млн грн. Це дуже мало. І ми розуміємо, що вона не буде працювати зараз, тому що банки не хочуть брати на себе ризики видачі коштів. Тому портфельні гарантії можуть стати двигуном кредитування», - зазначив міністр.

Іпотека під 10%: амбітні плани чи об’єктивна реальність?Чому гарна ідея з іпотечним кредитуванням для населення знову розіб’ється об сумні економічні реалії сьогодення, розмірковував політолог Олександр Радчук.

Він нагадав, що держава пропонує даною програмою.

«Якщо ваш бізнес має оборот до 10 млн євро і ви маєте кредит у банку, держава компенсує вам погашення відсотків протягом одного року. У бюджеті під цей напрямок виділено 4 млрд гривень. З нашої точки зору, цього буде достатньо, але якщо буде потрібно більше, ми будемо вносити зміни до бюджету», - розповів Петрашко.

Також голова Мінекономіки розповів, що Кабмін працює над новими програмами кредитування підприємців. Один із напрямків - доступ до портфельних гарантій для банків.

«Це потрібно для того, щоб кредитувати пріоритетні сектори економіки, посилювати певні галузі, які страждають від тої чи іншої кризи. Якщо це буде проголосовано, у нас з'явиться новий інструмент, і ми будемо частково брати на себе ризики разом із банками по пулу кредитів для різних галузей», - розповів міністр.

Раніше уряд схвалив законопроект про кредити для малого бізнесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: