У Мінфіні назвали суму та умови кредиту МВФ

Читать на русском
У 2020 році Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду два транші по 1,75 млрд доларів на загальну суму 3,5 млрд доларів.

У 2020 році Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду два транші по 1,75 млрд доларів на загальну суму 3,5 млрд доларів.

Про це міністр фінансів України Сергій Марченко сказав під час онлайнзасідання комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики в понеділок, 27 квітня.

Він зазначив, що сума в цьому році ще залишається предметом дискусій і Україна хоче її збільшити. За його словами, загальна сума за програмою EFF становить 8 млрд доларів.

Які вимоги висував МВФ до України за останні 26 роківНайчастіше МВФ домагався від України проведення повноцінної реформи банківського сектору. Деякі вимоги досі залишаються виконаними лише формально.

«Очікується до кінця року 3,5 мільярди доларів. Йдеться про два транші по 1,75 мільярда доларів», - сказав він.

Він зазначив, що цю суму МВФ перерахує Україні після затвердження Радою директорів фонду. Але для цього потрібно, щоб Рада схвалила банківський закон, який не дозволить повернути на ринок збанкрутілі або націоналізовані банки.

Марченко заявив, що Україна не зверталася до МВФ за грошима, які фонд виділяє на екстрену допомогу країнам через пандемію коронавірусу.

«Україна працює над структурною програмою EFF, по окремій кредитній лінії ми не зверталися. Тобто, ми вважаємо, що ми можемо по структурній програмі отримати всю необхідну нам допомогу», - сказав Марченко.

Він зазначив, що на сьогодні ще немає узгодженого Меморандуму за програмою EFF.

«Але є результати телефонних переговорів президента Володимира Зеленського з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою від 7 грудня, на якій досягнуто згоди на технічному рівні щодо нової програми EFF», - сказав він і додав, що тоді ж МВФ висунув умови для затвердження програми.

Раніше в Мінфіні озвучили розмір першого траншу МВФ.

Також нагадаємо, МВФ очікує зниження рівня життя в 170 країнах через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: