Італія відкриє кордон на початку червня

Читать на русском
Італія відкриває кордони з 3 червня. В'їзд буде дозволений поки тільки з країн ЄС, Шенгенської зони, включаючи Швейцарію та Монако.

Уряд Італії дозволив з 3 червня відкрити кордони. Італійці можуть виїжджати за межі країни, проте в'їжджати до Італії зможуть поки тільки громадяни країн-членів ЄС.

Про це повідомляє DW.

Пандемія коронавірусу: які країни світу відкривають кордониЧехія вже відкрила кордони, Латвія, Литва та Естонія збираються відновити внутрішні поїздки між країнами, а Франція та Німеччина можуть стати доступними для в’їзду не раніше вересня.

Так, указом уряду передбачається можливість в'їзду до Італії з країн Європейського союзу, Шенгенської зони, включаючи Швейцарію та Монако. При цьому самоізоляція після в'їзду в країну протягом 14 днів більше не буде обов'язковою.

Як повідомляється, таке рішення спрямоване на відновлення літнього туристичного потоку. Очікується, що інші країни-члени ЄС також відкриють кордони 3 червня як наслідок Брюссельських рекомендацій.

Всі зовнішні європейські кордони Італії, тобто з рештою світу, залишаться закритими принаймні до 15 червня. В середині наступного місяця Європейська комісія вирішить, зняти заборону або продовжити її.

Нагадаємо, Австрія і Німеччина відкриють спільний кордон з 15 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: