У МОЗ розповіли, як планують підвищувати зарплати медикам

Читать на русском
Зарплати медикам планують підвищити наполовину з 1 липня. Це станеться в рамках медичної реформи. МОЗ уже розраховує зміни до держбюджету.

МОЗ планує підвищити зарплату лікарям наполовину з 1 липня, а також профінансувати медичні установи на рівні не нижче ніж в 2019 році.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу в п'ятницю, 15 травня.

Медикам доплатять 300%: чи є кошти та від кого залежать виплатиНаприкінці березня в Кабміні вирішили додати мотивації лікарям, які працюють із коронавірусними хворими. Кабмін затвердив для них погодинну оплату, а парламент схвалив закон номер 3275 про надбавки до зарплати в 300 відсотки.

За його словами, в міністерстві розробили пропозиції щодо збільшення заробітної плати медичних працівників на 50% з липня 2020-го як особливого елемента медреформи.

«Зрозуміло, що для цього потрібно вносити зміни до Держбюджету. Ми закінчуємо свої розрахунки з Мінфіном», – уточнив Степанов.

Окремо міністр відзначив, що протягом усіх років незалежності середня заробітна плата медика в Україні становить 6-7 тисяч грн, і це одна з найменших зарплат серед усіх професій в країні.

Тому глава МОЗ вважає, що доплати за пацієнтів не повинні бути скасовані, адже це важливий фактор підвищення рівня праці та справедливої ​​конкуренції.

Крім того, Степанов повідомив про необхідність надати фінансування медустановам України в рамках законодавства, яке вже є. При цьому воно повинно бути на рівні не менше, ніж у 2019 році.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомляли, що майже всі області виплатили за березень потрійну зарплату медикам, які борються з COVID-19. Виплати за квітень повинні початися найближчим часом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: