В ОБСЄ фіксують зменшення обстрілів на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за останні два тижні фіксує зменшення порушень режиму припинення вогню на сході України.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за останні два тижні фіксує зменшення порушень режиму припинення вогню на сході України.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Згідно зі звітом, у період з 23 березня по 5 квітня було зафіксовано близько 8,7 тисяч обстрілів, що на 23% менше попереднього двотижневого періоду.

«В період з 23 березня по 5 квітня СММ зафіксувала близько 8700 порушень режиму припинення вогню, у тому числі приблизно 2700 вибухів. Тобто кількість порушень режиму припинення вогню і вибухів знизилася на 23% і 50% відповідно, якщо порівнювати з попереднім двотижневим періодом», - йдеться в звіті.

Крім цього місія зафіксувала меншу кількість озброєння, розміщених з порушенням лінії відводу - 25 одиниць проти 89, зафіксованих протягом попередніх двох тижнів. З них 10 на підконтрольній уряду території, і 15 на непідконтрольною.

Також в ОБСЄ підтвердили інформацію про 3 жертви серед цивільного населення - один загиблий і двоє поранених. Всього з початку року загинули 4 цивільних, 24 - отримали поранення.

Нагадаємо, за минулу добу, 9 квітня, сепаратисти 21 раз обстріляли українських військових в ООС, дев'ять із атак були із застосуванням забороненої зброї - мінометів 120-го і 82-го калібру.

Також відзначимо, ТКГ не змогла домовитися про розведення сил на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: