Кабмін виплатить фермерам компенсацію за посуху

Читать на русском
Українським аграріям Кабмін виділить компенсацію за втрату посівів через посуху з розрахунку 4,5-5 тис. грн за гектар постраждалих посівів.

Українським аграріям Кабмін виділить компенсацію за втрату посівів через посуху з розрахунку 4,5-5 тис. грн за гектар постраждалих посівів.

Про це під час онлайн-конференції в п'ятницю, 15 травня, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

Держпідтримка аграріїв: хто отримав найбільше дотацій у 2017-2019 рокахУ 2020 році на підтримку АПК у держбюджеті закладено 4,2 млрд грн. Ми подивились, як планують розподілити гроші та кому діставались найбільші дотації протягом попередніх років.

«Ми бачимо необхідність виділення безповоротної разової допомоги, наші розрахунки показують, що це повинно бути близько 4,5-5 тис. грн на один гектар. І хоч не буде прив'язки до регіону, але ми розуміємо, що 70-75%, а то і 85%, піде в Одеську область», – сказав він.

Висоцький зазначив, що інструмент компенсації повинен бути максимально простим. Для цього необхідно буде підтвердити статус сільгосптоваровиробника, а Укргідрометцентр додатково підтвердить площу постраждалих посівів.

Заступник міністра додав, що наразі Мінекономіки шукає спосіб реалізації цієї ідеї.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними українські аграрії через посуху в березні-квітні втратили близько 234 тис. гектарів або 2,6% від усіх посівних площ озимих культур.

Також «Слово і діло» поцікавилося в економічного експерта, директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, з якими викликами стикаються виробники та які рішення можуть бути прийнятими для підтримки сектору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: