Ротації в екологічній інспекції: чому звільнили Фірсова

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Кабінет міністрів звільнив із посади тимчасово виконуючого обов'язки голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова. Фірсов стверджує, що йому пропонували «домовитися» щодо посади. Утім, експерт із політики Олександр Солонтай у коментарі «Слово і діло» пояснив, що зміна керівників державних підприємств та компаній пов’язана із нестабільною кадровою політикою президента Володимира Зеленського.

«Він прийшов із командою уряду Олексія Гончарука. Зараз команда Дениса Шмигаля змінює всіх на своїх людей. Тому змінили й керівника митниці, і керівника податкової. Питання в тому, що спочатку при Зеленському працювала одна команда, тепер – інша», – сказав Солонтай.

Призначено нового голову Держекоінспекції та ДержрезервуКабмін 13 травня призначив нового главу Держекоінспекції. Також уряд змінив керівників Держрезерву і Аграрного фонду.

На його думку, варто очікувати й інших кадрових перестановок на державних керівних посадах.

«Люди, які прийшли з Гончаруком, поділилися на дві частини, одні залишилися працювати з новим урядом, інших – міняють. Це питання заміни Кабміни. Зеленський працює вже з третім Кабміном за час свого президентства, це проблема і суб’єктивна, і об’єктивна. З одного боку, йому дістався кабмін Гройсмана у спадщину від Порошенка, тому він хотів його замінити на свій – і це було об’єктивно. Потім президент вирішив змінити одну команду на іншу та, відповідно, прихід іншого уряду спричинив перетряску всіх інших кадрів», – пояснив експерт із політики Олександр Солонтай.

Нагадаємо, з листопада 2019 року обов'язки голови Державної екологічної інспекції України виконував колишній позафракційний нардеп Єгор Фірсов.

Кабмін сьогодні, 13 травня, призначив нового главу Державної екологічної інспекції. Також уряд змінив керівників Держрезерву й Аграрного фонду.

Як повідомлялося, 6 травня Кабінет міністрів також ухвалив низку кадрових рішень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: