Година запитань до уряду: про що нардепи не запитали прем’єра

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповідав на запитання народних обранців під час години запитань до уряду, 14 травня. Зокрема, він розповів про рівень безробіття в Україні на фоні кризи COVID-19, про співпрацю з МВФ та інше. Проте низка важливих запитань залишилися поза увагою народних депутатів. Про це в коментарі «Слово і діло» сказав голова центру «Ейдос» Віктор Таран.

«Насправді я не почув питання щодо заміщення вакантних посад в уряді. Це означає, що політика не впливає на парламент. Вона не є суб’єктом. Народні депутати чекають, що їм з Банкової дадуть когось, тоді вони проголосують, а в реальності в нас недоукомплектовані міністерства. Для мене це ознака несуб’єктності парламенту та несуб’єктності коаліції. Вони чекають, коли їм зверху маякнуть. Це показує, що це не уряд коаліції, а уряд Володимира Зеленського і він безпосередньо впливає на кадрові питання, на політику, на кадрові дії», – сказав Таран.

Шмигаль підтвердив, що карантин у травні знову продовжатьВ Україні продовжать карантин після 22 травня. Однак паралельно з цим у країні будуть послаблювати обмеження.

Віктор Таран зауважив, що під час години питань до уряду не ставили конкретних запитань, водночас голова парламенту не представив чіткої картини щодо виходу з кризи.

«У мене склалося враження, що дуже багато «води», неконкретики, розмитих обіцянок. Я не почув найголовнішого – це не була чесна розмова з депутатами», – наголосив експерт.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній раді розповів про витрати з Фонду боротьби з COVID-19, який становив майже 65 млрд грн.

Як відомо, Рада на позачерговому засіданні 13 травня розглянула 26 питань. Серед них – закон про банки, а також закон, який звільняє від податків медиків, які борються з коронавірусом, і законопроект про оборонні закупівлі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: