Комітет Сенату США голосуватиме у справі Burisma

Читать на русском
Справа Burisma. Наступного тижня голосування у Сенатському комітеті щодо розслідування діяльності української компанії Burisma та Хантера Байдена.
Джо Байден та його син Гантер.

Сенатор-республіканець Рон Джонсон проведе наступного тижня голосування у Сенатському комітеті щодо повістки на адресу консалтінгової компанії Blue Star Strategies у справі розслідування діяльності української компанії Burisma та Хантера Байдена - сина ймовірного кандидата в президента на перегонах 2020 Джо Байдена.

Комітет Сенату з питань національної безпеки та урядових відносин повинен вирішити, чи вимагати у Blue Star Strategies документи, датовані від 2013 року до теперішнього часу, пов’язані з її роботою на Burisma, пише «Голос Америки».

Син Байдена розповів, що він робив в УкраїніСин колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена Хантер Байден заявив, що не займався протиправною діяльністю в Україні, де він входив до складу правління газодобувної компанії Burisma.

Демократи виступають проти цього розслідування, стверджуючи, що його єдина мета - зашкодити передвиборчій кампанії колишнього віце-президента Байдена.

Нагадаємо, син колишнього віцепрезидента Байдена Гантер у 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газовидобувної компанії Burisma.

Цю компанію пов’язують з ексміністром уряду Азарова Миколи Злочевського. Команда Дональда Трампа намагається довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Джо Байден розглядається як найбільш ймовірний суперник Трампа на виборах у США.

Раніше колишній очільник ГПУ Юрій Луценко заявляв, що Байден-молодший не є фігурантом розслідувань правоохоронних органів України.

Через можливий тиск на президента України Володимира Зеленського з метою отримати компромат на Джо Байдена Конгрес провів процедуру імпічменту проти президента Дональда Трампа.

Перемога в «Українагейті» посилила позиції Дональда Трампа. Його підтримка в суспільстві зросла до 49%. Це рекордний показник за часів його президентства.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада. 3 лютого в країні стартував перший етап попередніх виборів президента – кокуси.

Детальніше про процес імпічменту президента США – за посиланням.

Чого чекати від партнерства з США в 2020 році – читайте в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: