Трамп і кандидати: що показав передвиборчий розклад у США

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Згідно з дослідженням Університету Монмут 66% американських виборців пророкують перемогу Трампа на виборах у листопаді 2020 року. Тільки 28% вважають, що чинний глава держави програє. Решта респондентів не змогли відповісти. Водночас лише 42% опитаних підтримують Трампа і вважають, що він «повинен бути переобраний». У коментарі порталу політолог-міжнародник Володимир Воля звернув увагу на те, що більшість вірить у перемогу Трампа, але при цьому така перспектива їх не радує.

На його думку, республіканці стали заручниками Трампа незалежно від того, чи виграє чинний американський лідер, чи програє. Багато хто, можливо, навіть пошкодує, що не підтримав імпічмент Трампа, припустив він.

Володимир Воля зауважив, що всі альтернативні висуванці від республіканців були авансом знищені провалом імпічменту.

«У демократів Байден «вилетів» однозначно. Літній Берні Сандерс і молодий Піт Буттіджич йдуть «ніздря в ніздрю». Головне питання, чи побачимо ми в фіналі боротьбу між протилежностями?» – акцентував експерт.

«З одного боку – старий, розпещений владою і грошима, а з іншого – молодий хлопець із народу, який пройшов війну в Афганістані та став мером, тобто людина, яка зробила себе сама Буттіджич», – зазначив він.

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

Крім того, Воля звернув увагу, що поки ще залишається простір для «сюрпризів». Зокрема, невідомо чи будуть незалежні кандидати, які суттєво вплинуть на розстановку сил.

«Якщо такі й є, то вони поки вичікують. Їм не потрібні партійні праймеріз», – резюмував Володимир Воля.

Як повідомлялося, перемога в «Українагейті» посилила позиції Дональда Трампа. Його підтримка в суспільстві зросла до 49%. Це рекордний показник за часів його президентства.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 3 листопада. 3 лютого в країні стартував перший етап попередніх виборів президента – кокуси.

Детальніше про процес імпічменту президента США – за посиланням.

Чого чекати від партнерства з США в 2020 році – читайте в авторському матеріалі.

Як писало «Слово і Діло», США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: