В Україні відсьогодні послаблюють карантин: що дозволено

Читать на русском
В Україні з понеділка, 11 травня, починається ослаблення карантинних обмежень, запроваджених в рамках боротьби з коронавірусною інфекцією.

В Україні з понеділка, 11 травня, починається ослаблення карантинних обмежень, запроваджених в рамках боротьби з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Так, з сьогоднішнього дня дозволені відвідування парків і дитячих майданчиків, також свою роботу відновлюють низка видів діяльності.

«Цей день настав, тому що більшість з нас дотримувалися правил. Однак це не означає, що ми можемо знехтувати заходами безпеки. Щодня в Україні виявляють близько 500 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Щоб не поповнювати цю невтішну статистику, не забувайте про правила безпеки», - йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

З сьогоднішнього дня можуть відновити роботу перукарні, салони краси, заклади громадського харчування, установи торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, низка видів діяльності, що передбачає прийом відвідувачів в офісних приміщеннях, а також стоматології.

В установах, які відновили роботу, повинен бути організований температурний скринінг всіх працівників перед зміною, заборонено допускати до виконання обов'язків працівників з температурою вище 37,2 градуса або з ознаками ГРВІ, прийом клієнтів повинен здійснювати виключно за попереднім записом з проміжком між клієнтами в 15 хвилин, очікування черги здійснюється поза приміщенням з дотриманням дистанції 1,5 м.

Крім того, на вході до закладу торгівлі або сфери послуг повинні бути організовані місця для дезінфекції рук, клієнтів і відвідувачів можна допускати тільки в масках або респіраторах, співробітники установи зобов'язані використовувати медичні маски і одноразові рукавички, а також проводити дезінфекцію і прибирання після кожного клієнта.

Також з 11 травня дозволяється гуляти в скверах і зонах відпочинку, парках, включаючи лісопаркові і прибережні зони, будуть відкриті для відвідування вуличні дитячі та спортивні майданчики.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль опублікував нові правила карантину, які набудуть чинності з 11 травня.

Адаптивний карантин буде встановлювати місцева влада, уряд розробляє рекомендації щодо локального посилення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: