Незаконна вирубка лісу в Україні зросла всемеро – Держлісагентство

Читать на русском
В Україні обсяги незаконних рубок зросли в сім разів. Збитки сягнули понад 800 млн гривень.

У минулому році обсяги незаконної вирубки лісу виросли до 118 тисяч кубометрів, в порівнянні з 17,7 тисячі кубометрів роком раніше.

Про це повідомив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький в четвер, 5 березня, під час презентації публічного звіту діяльності агентства за 2019 рік, пише УНІАН. За його словами, така діяльність «чорних лісорубів» завдала державі збитків на суму понад 800 мільйонів гривень.

В Україні запрацював проєкт «Ліс у смартфоні»В уряді рекомендують українцям звертатися до поліції у разі виявлення незаконних рубок за допомогою нового сервісу.

«Обсяги та збитки від незаконних рубок тоді виросли до критичного показника 118 тисяч кубометрів - це майже в сім разів більше – із загальним збитком державі на суму 814 мільйонів гривень», – сказав він.

Як уточнив Заблоцький, найбільше незаконно вирубали лісу в Харківській області. Там в минулому році Держлісагентство виявило збитків майже на 52 мільйони гривень. Далі йде Херсонська область - 16,9 мільйона гривень і Житомирська - 5 мільйонів гривень.

При цьому він додав, що в 2019 році ліс вдалося відновити на площі 42 тисячі гектарів, а нові ліси висадити на 2,2 гектарах.

Нагадаємо, суд продовжив слідство у справі дачі хабара детективу НАБУ директором Гутянського лісового господарства (Харківська область) Віктора Сиси. На сьогоднішній день Сиса вже звільнений з посади голови лісгоспу.

ДБР і слідчі Офісу генпрокурора провели обшуки в Держлісагентстві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: