В ООН попередили про наслідки пандемії

Читать на русском
Поширення коронавірусу в бідних країнах може повторно вдарити по США і Європі, якщо ті не нададуть допомогу країнам з економікою, що розвивається.

Поширення коронавірусу в бідних країнах може повторно вдарити по США і Європі, якщо ті не нададуть допомогу країнам з економікою, що розвивається.

Про це заявив заступник генсекретаря ООН Марк Лоукок, передає Голос Америки в четвер, 7 травня.

«Ніхто не буде в безпеці, поки все не будуть в безпеці. Нам потрібні надзвичайні заходи», - сказав Лоукок.

Лоукок запевнив, що світ ще може уникнути ситуації, коли однорічна проблема може перетворитися в десятирічну проблему з усіма прогнозованими наслідками: «нестабільністю, міграцією, створенням умов для терористів».

За прогнозами пандемія досягне свого піку в бідних країнах через три місяці або пів року. Саме тоді їм знадобляться значні обсяги допомоги.

«Якщо не діяти зараз, повинні бути готові до посилення конфліктів, голоду і смертності», - підкреслив заступник генсекретаря ООН.

Відзначимо, що в четвер ООН підвищив запит на допомогу для подолання пандемії в 50 бідних країнах Африки та Латинської Америки із $ 2 млрд до $ 6,7 млрд. З моменту первинного запиту, виданого в кінці березня, ООН вдалося зібрати $1 млрд на подолання епідемії в 37 країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, ООН закликає Кабмін захистити ув'язнених від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: