Ситуація на Донбасі: 5 обстрілів, є поранений

Читать на русском
У середу, 13 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ п'ять разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил на Донбасі.

У середу, 13 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ п'ять разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Бойовики застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«Об'єднані сили дали рішучу відповідь на всі вогневі провокації окупантів, змусивши росіян повернутися до дотримання режиму припинення вогню. У разі повторення подібних підступних дій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну і невідворотну відповідь», - йдеться в повідомленні.

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 травня12 травня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України мужніми українськими оборонцями зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, більшу частину яких противник здійснив ввечері.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник вів вогонь по українським військовослужбовцям неподалік Гнутового з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Старогнатівки обстріляв з автоматичних станкових гранатометів.

За українським захисникам, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ поблизу Кримського ворог двічі відкривав вогонь із заборонених мінськими угодами мінометів 120-го калібру, в загальному випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

По околицях Орехово окупанти застосували 120 мм міномет, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - йдеться в повідомленні.

Раніше Україна в ООН закликала РФ припинити вогонь на Донбасі.

Також нагадаємо, на Донбасі зросла кількість жертв серед мирного населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: