Стало відомо, коли можуть відкрити КПП на Донбасі

Читать на русском
Рішення про відкриття руху через пункти пропуску на Донбасі приймає командування ООС. Терміни не залежать від дати закінчення карантину.

Обмеження на перетин лінії розмежування на Донбасі будуть діяти до особливого розпорядження командувача ООС. Воно не залежить від рішень Кабміну щодо термінів карантину.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби в понеділок, 11 травня.

У ДПСУ пояснили, кому дозволено перетинати кордон з Кримом і ОРДЛОПрикордонники пояснили особливості перетину лінії розмежування з ОРДЛО, а також адмінкордону з окупованим Кримом під час карантину.

«Не дивлячись на урядове рішення продовжити загальнодержавний карантин до 22 травня, обмеження на перетин лінії розмежування триватиме і далі - до окремого розпорядження. Нагадаємо, вони запроваджуються відповідним наказом командувача об'єднаних сил», - йдеться в повідомленні.

В ДПСУ також нагадали, що під час дії обмежень перетнути лінію розмежування можливо лише за окремим рішенням командувача ООС у разі вагомих причин гуманітарного характеру або критичних життєвих обставин.

Так, з 22 березня командувач ООС надав 283 таких індивідуальних дозволів. Більшість - для перетину лінії розмежування в КПВВ Станиця Луганська.

Як відомо, з 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. Документом також дозволяються клінічні гуляти в парках і на дитячих майданчиках. Відновлюють роботу салони краси, деякі магазини і літні майданчики кафе.

Однак загальний карантин подовжено до 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: