Карта ООС: ситуація на сході України на 13 травня

Читать на русском

12 травня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України мужніми українськими оборонцями зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, більшу частину яких противник здійснив ввечері.

При цьому ворог все ж таки не спромігся у повній мірі дотримуватися Мінських угод щодо заборони застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення.

Як повідомлялося, вчора осколкове поранення під час ворожих обстрілів отримав один наш захисник.

Гідно придушуючи ворожу збройну активність черговими вогневими засобами, за даними розвідки ООС, наші воїни поранили вчора п’ятьох російських окупантів.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Тут двічі під ворожим вогнем перебували наші захисники Кримського та тричі – Луганського.

Тут збройні формування РФ три рази застосовували міномети, випустивши по позиціях Об’єднаних сил в районах вказаних населених пунктів загалом 13 мін, переважно 120-го калібру.

Крім того, ввечері ворог з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове ворог вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу по захисникам Луганського.

Також противник вів прицільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Там російсько-окупаційні війська розпочали обстріли з 16:50, застосувавши стрілецьке озброєння по оборонцям Опитного.

Також адекватні оборонні дії на ворожі прицільні обстріли вчора вели наші оборонці Павлополя та Старогнатівки, по яким збройні формування РФ розпочинали вести вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: