Додаткові дозволи для виїзду за кордон не потрібні - МЗС

Читать на русском
Чинним законодавством не встановлено ніяких додаткових обмежень на виїзд українців за кордон, але повітряне сполучення в Україні офіційно закрите.

Чинним законодавством не встановлено ніяких додаткових обмежень на виїзд українців за кордон, але повітряне сполучення в Україні офіційно закрите.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Так, у зовнішньополітичному відомстві прокоментували заяву посольства Британії щодо нібито необхідності отримання спеціального дозволу для виїзду українців за кордон.

«В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд схвалив рішення щодо закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення. У цьому контексті МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють», - заявили у відомстві.

У МЗС підкреслили, що ніякої іншої інформації про обмеження виїзду за кордон або необхідності отримання спеціального дозволу на виїзд українців, в тому числі з посвідкою на проживання в інших країнах, міністерство не надавало.

«В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів і охорони державного кордону, і іноземними дипломатичними представництвами в Україні», - додали в МЗС.

Раніше в МЗС України зробили заяву про відкликання посла Грузії.

Також нагадаємо, в МЗС розповіли, скільки українців евакуювали з-за кордону з початку карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: