Заходи до Дня Перемоги: як політики використовують тему 9-го травня

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Напередодні Дня пам'яті жертв Другої світової війни та Дня перемоги заяви політичних лідерів стають гострішими та емоційнішими. Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в Україні не проводитимуться пам'ятні заходи через карантин. У коментарі «Слово і діло» політтехнолог Олексій Голобуцький пояснив, що тему 9-го травня вигідно використовувати всім політичним силам: як проросійським, так і патріотичним.

«Події 9-го травня будуть дуже сильно обмежені карантинними заходами. Але, за сьогоднішніми заявами Бойка (Юрій Бойко, співголова фракції ОПЗЖ – ред.), зрозуміло, що вони збираються у цьому брати участь, тим більше перед місцевими виборами. Причому їх єдиний противник – «Слуга народу», а їм (ОПЗЖ – ред.) потрібно натиснути. Тим більше, якщо не будуть ухвалені зміни до закону, то й Партія Шарія та інші будуть рвати цей російськоорієнтований електорат», – сказав Голобуцький.

В Україні не будуть проводити масові заходи до 9 травня – ШмигальСвяткування Дня перемоги. Україна цього року не буде проводити масові заходи 8-9 травня через карантин.

Він зазначив, що заходи до 9-го травня цьогоріч особливо важливі через те, що в жовтні в Україні пройдуть місцеві вибори.

«Треба цю нішу обіймати, тому Бойко розповідає зараз про Перемогу. Звичайно, ця тема зараз буде висуватися. Тим більше, це працює на подвійний електорат, скажімо так: ті, хто протистоять цьому, спробують це зупинити, а ті, хто підтримують, протистоятимуть», – пояснив політтехнолог.

Олексій Голобуцький зазначив, що 9 травня можуть використовувати й патріотичні сили, які будуть протидіяти цьому. Крім того, помірні політичні сили, на думку експерта, будуть заявляти про себе на день раніше – 8 травня, у День пам'яті жертв Другої світової війни.

«Росіяни теж до цього готуються, тому, оцінюючи інформаційне поле, вірогідно, будуть сутички», – сказав він.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці не будуть проводити масові заходи 8-9 травня.

При цьому мер Дніпра запропонував відсвяткувати День перемоги в режимі онлайн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: