Поліція буде стежити за дотриманням карантину в Києві 9 травня

Читать на русском
У Києві 9 травня поліція буде стежити за дотриманням правил карантину, а також штрафувати за використання георгіївських стрічок.

Поліція Києва нагадує про правила карантину і штрафи за георгіївські стрічки під час акцій до Дня Перемоги 9 травня.

Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляється на сайті відомства в четвер, 7 травня.

Зокрема, за його словами, поліції відомо, що в Києві 9 травня планується акція в Парку Вічної слави.

У Києві не будуть проводити масові заходи 8-9 травняМіський голова Києва Віталій Кличко заявив, що 8-9 травня через обмеження масових заходів у столиці у рамках карантину їх проводити не будуть.

«Звертаюся до городян з проханням дотримуватися вимог карантину. Також закликаємо учасників і організаторів не порушувати законодавство і не створювати конфліктних ситуацій. Адже від правосвідомості кожного з нас залежить не тільки порядок на вулицях столиці, а й перемога в боротьбі з пандемією», - підкреслив Крищенко.

За його словами, силовики будуть проводити роз'яснювальну роботу, а порушників притягатимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.

У поліції також нагадали про неприпустимість використання 9 травня символіки тоталітарних режимів, в тому числі і георгіївської (гвардійської) стрічки. За це загрожує штраф до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією забороненої символіки.

Нагадаємо, раніше в Кабміні повідомили, що в цьому році через пандемію в Україні не будуть проводити масові заходи 8 і 9 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: