У Білорусі вирішили не скасовувати парад на 9 травня

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив не скасовувати через коронавірус парад на 9 травня в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв рішення проводити військовий парад до 9 травня на честь 75-річчя Перемоги, незважаючи на пандемію.

Про це він заявив у неділю, 3 травня, повідомляється на сайті білоруського президента.

ВООЗ закликала Білорусь скасувати всі громадські заходиВООЗ рекомендувала Білорусі скасувати всі громадські заходи та продовжити інформувати населення про ситуацію з COVID-19.

«Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам'ятати, що ті люди (учасники війни) помирали, можливо, і від вірусів, інших хвороб. Але вони цього не відчували часом і про це не думали. І помирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, - скажуть, що злякалися», - сказав Лукашенко.

При цьому він попередив, що якщо парад 9 травня все ж відбудеться, то нікого силоміць змушувати прийти будуть.

«Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я - ми це зрозуміємо. Досить сьогодні бажаючих - тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід пройшов», - зазначив Лукашенко, додавши, що парад «буде організовано так, як треба».

Як відомо, в Білорусі число заражених коронавірусом - близько 16 тисяч чоловік. Жертв - 97. Президент країни Александр Лукашенко досі не зробив тест на коронавірус.

Нагадаємо, до цього Лукашенко виступив проти запровадження в Білорусі карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: