Зведення штабу ООС: 5 обстрілів, є поранені

Читать на русском
Поблизу населеного пункту Мар'їнка противник обстріляв позиції Об'єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

З початку поточної доби, 8 травня, на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ п'ять разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого були поранені троє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook ввечері в п'ятницю, 8 травня.

Бойовики застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 8 травняСитуація на сході країни станом на 8 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Українські захисники для припинення ворожих обстрілів активно використовували чергові вогневі засоби. Окупаційні війська, зазнавши на собі рішучість дій наших воїнів, відмовилися від подальшої активності», - йдеться в повідомленні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід неподалік Широкино противник вів вогонь по українським військовослужбовцям із мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і застосовував БПЛА для скидання пострілів ВОГ-17.

Поблизу населеного пункту Мар'їнка противник обстріляв позиції Об'єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а по захисниках Авдіївки запустив великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ біля Орехового і Кримського бойовики відкривали вогонь із заборонених мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.

«Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі понад 400 заражених коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: