Карантин в Україні: кількість накладених судами штрафів за порушення по областях

Читать на русском

Українські суди розглянули понад 1 тис. 120 справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення карантину. До речі, далеко не у всіх випадках були накладені стягнення. Нагадаємо, за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади звичайних громадян штрафують на 17-34 тис. гривень, а чиновників – на 34-170 тис. гривень. Як відомо, поліція має право складати протоколи щодо порушень правил карантину, а суди ухвалюють рішення – накладати чи ні штраф на порушника. «Слово і діло» проаналізувало Єдиний державний реєстр судових рішень з 18 березня до 4 травня і пропонує подивитись, де і скільки штрафів було накладено судами на порушників карантину.

Найбільше штрафів за вказаний період було призначено в Дніпропетровській області – 39 рішень суду, далі йдуть Донецька область – 19, Сумська – 18 та Київ – 13 позитивних судових рішень.

Львівські суди вирішили оштрафувати 12 громадян, по 10 реально накладених штрафів у Полтавській та Київській областях.

Найгуманніші суди в Івано-Франківській (тільки 3 оштрафованих порушники), Харківській (3), Запорізький (3) та Луганській (1) областях.

Оскільки в Дніпропетровській області накладено найбільше штрафів, там і найбільша сукупна сума стягнень – 765 тисяч грн. У Луганській області одну людину оштрафували на 17 тис. грн за півтора місяця карантину.

У Донецькій області з порушників стягнули 391 тис. грн, у Сумській – 323 тис. грн, у Києві – 221 тис грн, у Вінницькій області – 153 тис. грн.

Штраф у 17 тис. грн призначили охоронцю магазину у смт Семенівка в Полтавській області за те, що він продавав каву та чай з кавового апарату без захисної маски та захисних рукавиць, чим порушив вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.

Громадянин Молдови отримав реальний штраф, за те, що продавав саджанці фруктових дерев у селі Спаське Кролевецького району Сумської області.

У Голосіївському районі Києва наприкінці березня власниця кіоску з продажу готової кави поплатилася за те, що, незважаючи на заборону, продовжувала продавати каву на винос і тепер має сплатити 17 тис. грн штрафу.

За порушення самоізоляції 17 тис. грн повинен сплатити житель смт Чутове Полтавської області, який 15 березня повернувся з Угорщини і мав 14 днів перебувати вдома, але за тиждень пішов у гості. Крім 17 тис. грн штрафу, чоловік має відшкодувати 420 грн судового збору. У разі несплати штрафу протягом 15 днів з дня вручення копії постанови штраф подвоїться й сума буде сягати вже 34 тис. грн.

Раніше «Слово і діло» розбиралось, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших державах.

Також ми писали, що Аваков назвав ресторани й гіпермаркети, які порушили правила карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: