Стало відомо, що Рада буде розглядати 13 травня

Читать на русском
Верховна рада на позачерговому засіданні в середу, 13 травня, планує розглянути 26 питань.

ВР на позачерговому засіданні в середу, 13 травня, планує розглянути 26 питань. Серед них – закон про банки, а також закон, який звільняє від податків медиків, які борються з коронавірусом.

Про це повідомила перша заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в Facebook у четвер, 7 травня.

«Готуємося до наступного позачергового засідання Верховної ради. Воно має відбутися в середу, 13 травня. Збір підписів вже розпочато і сьогодні впевнена, що буде 150 підписів. Засідання буде досить насиченим. На порядку денному 26 питань - від різних комітетів», - написала Кравчук.

За її словами, ключові питання для розгляду такі:

  • «банківський» закон;

«Після того, як Рада прийняла рішення про розгляд документу за скороченою процедурою, депутати повинні подати правки, на яких наполягають. Цієї п'ятниці профільний комітет сформує фінальну таблицю, яка буде в десятки разів менше, ніж оригінальна», - пояснила Кравчук.

  • законопроект, який передбачає звільнення від оподаткування лікарів, які працюють з хворими на коронавірус;

«Це означає, що винагорода, яку на руки отримують медики, задіяні в боротьбі з інфекцією, додатково зросте за рахунок того, що держава не буде обкладати податком їх зарплати і премії», - розповіла нардеп.

  • законопроект №2166;

«Суть в тому, що ми звільняємо ФОП пенсійного віку від сплати ЄСВ. А також тих підприємців, які працюють в сфері науки, літератури, культури, медицини. Це люди, які дійсно потребують державної підтримки», - написала Кравчук.

  • законопроект про оборонні закупівлі;

«Його мета - підвищити конкуренцію в сфері оборонних закупівель, від якої виграє як державний бюджет, так і боєць на передовій, який отримає краще озброєння, техніку, засоби захисту», - уточнила заступник голови СН.

  • особлива процедура розгляду законопроектів у другому читанні;

«Це обіцяні зміни в так званий закон «про поправочний спам». Наприклад, він обмежує термін дії цього закону, збільшує нижню межу застосування особливої ​​процедури з 500 до 1000 поправок», - пояснила депутат.

  • закон про оптимізацію мережі та функціонування ЦНАП;

«Він містить відразу кілька революційних положень. Наприклад, люди зможуть отримувати деякі документи з ЦНАП поштою. Тобто, не потрібно буде приходити туди кілька разів, щоб отримати довідку», - написала Крачук.

  • буде створено Єдиний державний веб-портал електронних послуг, яким можна буде користуватися навіть через смартфон;

  • законопроект №3297, що забороняє банкам стягувати штрафи, пеню за прострочення платежів по кредитах в період дії карантину та в 30-денний період після закінчення карантину.

Нагадаємо, раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в Раді 13 травня також запланована «Година запитань до уряду» і доповідь голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: