Ляшко розповів про повноваження головних санітарних лікарів у областях

Читать на русском
В Україні головних санітарних лікарів наділять певними повноваженнями. Однак на них не будуть покладені інспекторські або дозвільні функції.

В Україні триває відновлення санітарно-епідеміологічної служби, в ході якого в регіонах головних санітарних лікарів наділять певними правами.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю «Сегодня».

Україна обійшла пік зараження коронавірусом - ЛяшкоВін також зазначив, що, попри зростання випадків інфікування, котре триває, існує нестійка тенденція до зниження захворюваності вірусом.

За його словами, на сьогоднішній день МОЗ за згодою Кабміну наділив функціями головних державних санітарних лікарів у регіоні керівників обласних лабораторних центрів.

«Закон їм дозволяє в період епідемії ініціювати запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів. Тобто, вони звертаються до органів місцевого самоврядування, які повинні розглядати і запроваджквати певні обмеження, в тому числі і для господарської діяльності. Поки ні інспекторських, ні дозвільних функцій на обласних санітарних лікарях немає ніяких», - розповів Ляшко.

При цьому він додав, що на цьому тижні планується детальна презентація про те, як в Україні планують відновлювати санепідслужбу.

«На цьому тижні, якщо все буде добре з епідситуацією, ми зробимо презентацію нашого бачення розвитку і відновлення служби протиепідемічного захисту нашої держави. Є кілька варіантів, але їх треба обговорити з міністром і прем'єр-міністром», - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, що в Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: