В Україні планують побудувати лабораторію для розробки вакцин – Ляшко

Читать на русском
В Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин. Вона буде знаходитися в Києві.

В Україні може з'явитися нова лабораторія, в якій будуть займатися розробкою тест-систем та імунобіологічних препаратів.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «Сегодня», опублікованому 6 травня.

За його словами, лабораторію для розробки вакцин планується створити на базі Інституту епідеміології ім. Громашевського. Це питання вже обговорювалося з директором інституту.

За вакцину від коронавірусу Зеленський готовий віддати мільйон доларівПрезидент Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим 1 мільйон доларів за винахід вакцини від коронавірусу.

«І ми прийняли тоді рішення, що ми побудуємо одну лабораторію на території Інституту епідеміології, яка буде працювати як для практичних досліджень, які зараз проводяться для коронавірусної хвороби, так і для наукових досліджень. Це нам дозволить з'єднати науку і практику. Надалі ми зможемо розробляти певні діагностичні тест-системи або досліджувати ефективність лікування певних препаратів. Також буде можливість займатися розробкою імунобіологічних препаратів», - пояснив він.

Терміни створення лабораторії Ляшко не уточнив. При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні не ведеться розробка жодної вакцини.

Нагадаємо, днями МОЗ схвалило клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування коронавірусу. Вони будуть проходити в п'яти лікарнях України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: