Ляшко назвав наслідки передчасного скасування карантину

Читать на русском
Якщо повністю скасувати карантин в Україні без запровадження профілактичних заходів, то до кінця року кількість померлих від коронавірусу сягатиме 140 тисяч.

Якщо повністю скасувати карантин в Україні без запровадження профілактичних заходів, то до кінця року кількість померлих від коронавірусу сягатиме 140 тисяч.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на сторінці в Facebook.

За словами головного санлікаря, запроваджені в Україні профілактичні та протиепідемічні заходи дають свій результат, але не можна передчасно скасовувати карантин.

«І як би не хотілося всім нам позбутися цього карантину і коронавірусу, треба все ж включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно», - заявив він.

Ляшко пояснив, що отримав прогноз від Kyiv School of Economics щодо кількості жертв коронавірусу в разі передчасного скасування карантину. Скасування карантину призведе до 120-140 тисяч летальних випадків вже до кінця 2020 року.

«Урядом планується пом'якшення карантину. Але за певних умов. За певних протиепідемічних, а не політичних умов», - підкреслив санлікар.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку до скасування карантину.

Також нагадаємо, поліція і МОЗ відреагували на дострокове ослаблення карантину в Черкасах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: