Фінляндія готова пом'якшити карантинні обмеження

Читать на русском
Карантинні обмеження в Фінляндії, запроваджені у зв'язку з коронавірусною інфекцією, почнуть пом'якшувати в середині травня.

Карантинні обмеження в Фінляндії, запроваджені у зв'язку з коронавірусною інфекцією, почнуть пом'якшувати в середині травня.

Таке рішення в понеділок, 4 травня, ухвалив уряд країни.

З середини травня, імовірно, будуть відкриті вуличні спортивні та ігрові майданчики, дозволять збиратися групами до 50 осіб замість нинішніх 10. Обмеження на масові зібрання чисельністю до 500 учасників збережуться до кінця липня.

До 13 травня в школах і університетах буде діяти дистанційне навчання, після цього почнеться поступовий перехід на контактне навчання.

При цьому уряд закликав усіх за можливості працювати як і раніше дистанційно.

Також продовжить діяти заборона на відвідування громадських і медичних установ, вона може бути переглянута в кінці червня. При цьому у виняткових випадках рішення ухвалюються за кожним випадком окремо самими установами на підставі закону про інфекційні захворювання.

Поки зберігається рекомендація не відвідувати близьких старше 70 років.

З середини травня дозволять перетинати внутрішній шенгенський кордон особам, які працюють в Фінляндії на постійній основі. Однак для них зберігається вимога дотримання 14-денного карантину. Виняток робиться лише для працівників з Естонії та фінів, які працюють в Естонії. Туристичні поїздки за кордон поки не дозволені.

В уряді наголосили, що загроза захворюваності як і раніше висока і не виключено, що Фінляндії доведеться перенести і другу хвилю захворюваності.

Станом на 4 травня загальна кількість хворих в Фінляндії налічується понад 5 тис. осіб, померли 240 людей, вилікувалися 3,5 тис.

Нагадаємо, в Україні на ранок понеділка, 4 квітня, коронавірус виявили у 12 331 людини, з них 303 померли.

Також стало відомо, що в Україні карантин через коронавірус буде продовжений до 22 травня. При цьому багато обмежень будуть ослаблені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: