В Офісі генпрокурора пояснили, навіщо потрібен заочний арешт Януковича

Читать на русском
Завдяки рішенню суду про арешт експрезидента Віктора Януковича стало можливо почати щодо Януковича процедуру екстрадиції.

Завдяки рішенню суду про арешт експрезидента Віктора Януковича стало можливо почати щодо Януковича процедуру екстрадиції.

Про це у вівторок, 5 травня, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Відзначається, що прокурори також будуть звертатися до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

В Офісі генпрокурора відзначають, що в зазначеному кримінальному провадженні від 7 листопада 2017 року за статтею про насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч.1 ст.109 КК) розслідуються обставини захоплення Януковичем у вересні-жовтні 2010 року державної влади шляхом вчинення дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень, як президента України.

Як повідомлялося, Печерський районний суд міста Києва за клопотанням Офісу генпрокурора в понеділок обрав запобіжний захід Януковичу у вигляді заочного арешту в справі про зміни до Конституції з метою захоплення влади.

Раніше Януковича викликали на допит в ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: