Німеччина послаблює карантин і відкриває школи

Читать на русском
У Німеччині карантинні обмеження будуть ослаблені, відкриються школи, спортивні майданчики і культурні установи, які були закриті з середини березня через пандемію.

У Німеччині карантинні обмеження будуть ослаблені, відкриються школи, спортивні майданчики і культурні установи, які були закриті з середини березня через пандемію.   Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель.

«Ми домовилися знову відкрити спортивні майданчики і культурні установи, такі як музеї, виставкові зали, галереї, меморіали, а також зоологічні та ботанічні сади - за дотримання умов», - сказала вона.

Питання, коли і в якому порядку відкриють ці об'єкти, знаходиться в компетенції земель. Це обговорять 6 травня, коли регіональні міністри культури і у справах молоді та спорту представлять відповідні концепції.

Школи, університети та інші навчальні заклади були закриті в Німеччині з 16 березня. З 23 березня закрили непродовольчі магазини, заклади культури, спорту, кафе і ресторани, салони краси та перукарні. Населенню дозволяється виходити на вулицю для проїзду на роботу, в продуктовий магазин, а також для індивідуальних занять спортом і прогулянок. Громадські місця можна відвідувати тільки по одному або парою або в супроводі проживаючих разом родичів. За дотриманням цих заходів спостерігає поліція і муніципальні служби порядку, в деяких федеральних землях, наприклад у Берліні, порушникам загрожують великі штрафи.

В останні дні обмежувальні заходи почали поступово пом'якшувати: відкрилися магазини площею до 800 квадратних метрів, автомобільні та велосипедні салони, а також книжкові магазини. З 4 травня повинні почати відкриватися школи та перукарні.

Нагадаємо, в Боснії спалах коронавірусу після послаблення карантину.

Також повідомлялося, що Іспанія буде виходити з карантину в чотири етапи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: