У МОЗ повідомили, коли відновиться лікування українців за кордоном

Читать на русском
Лікування українців за кордоном відновиться після відкриття іноземних клінік на планову допомогу. Поки вони не приймають планових пацієнтів через пандемію.

Українці, які потребують лікування за кордоном, зможуть відновити процедури тільки після відкриття клінік.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микитчак під час брифінгу у четвер, 30 квітня. За її словами, гроші на лікування таких громадян в держбюджеті закладені.

У МОЗ назвали умову відкриття поліклінікВ Україні лікувальні установи, що надають населенню кваліфіковану медичну допомогу, відновлять роботу, як тільки нормалізується ситуація з коронавірусом.

«Є пацієнти, які потребують лікування, яке не надається в Україні. Це, перш за все, трансплантація кісткового мозку. Кошти на лікування таких пацієнтів в зарубіжних клініках в держбюджеті передбачені. Працює постійна комісія, де приймають рішення про направлення. Зараз зарубіжні клініки закриті на прийом планових пацієнтів. Як тільки вони будуть відкриті, пацієнти зможуть отримати допомогу. Зараз їх супровід забезпечують в спеціальних клініках в Україні», - розповіла вона.

Нагадаємо, в Україні 30 квітня зафіксовано вже 10 406 випадків COVID-19, з них 261 летальний. За добу - 540 нових випадків. Це э антирекорд з початку епідемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: