Раді рекомендували схвалити закон, який передбачає відставку Ситника

Читать на русском
Комітет Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект № 3133, який має підвищити ефективність протидії корупції в органах держвлади.

Комітет Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект № 3133, який має підвищити ефективність протидії корупції в органах держвлади.

У разі ухвалення цього закону, директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника доведеться звільнити. Про це повідомляє сайт ВР у вівторок, 28 квітня.

Заміна Ситника: які варіанти звільнення директора НАБУПід стінами Верховної ради з'явилися вантажівки з банерами із закликами звільнити директора НАБУ Артема Ситника.

Так, згідно із законопроектом, за наявності рішення суду про притягнення до адміністративної відповідальності за корупцію, котре набуло чинності, повноваження директора НАБУ припиняються. А якщо рішення вже винесено щодо чинного голови відомства, то його необхідно негайно звільнити.

На засіданні комісії нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський зазначив, що для скликання позачергового засідання Ради і розгляду цього законопроекту зібрали 150 підписів депутатів.

Своєю чергою в НАБУ заявляють, що законопроект суперечить чинному закону, в якому йдеться про те, що директора НАБУ можна звільнити, а указ про його призначення - скасувати, але тільки на тих підставах, які вказані в самому законі.

НАБУ розцінило проєкт як «чергову спробу наступу на незалежність правоохоронного органу». Там зазначають, що звикли працювати «під тиском», а подібні рішення «не перший раз трапляються в історії Бюро».

Раніше нардепи від «Слуги народу» подали в Раду законопроект змін до закону про НАБУ, яким розширюють можливість звільнення директора відомства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: