Зеленський обговорив з Макроном коронавірус і макрофінансову допомогу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції  Еммануелем Макроном.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Зазначається, що співрозмовники обговорили ситуацію в обох країнах у зв’язку з пандемією коронавірусу. Глава держави висловив солідарність України з Францією, яка зараз перебуває в епіцентрі пандемії COVID-19.

«Україна робить свій внесок у боротьбу з пандемією. У межах програми стратегічних перевезень НАТО українські вантажні літаки «Мрія» та «Руслан» залучені до доставки гуманітарної й медичної допомоги по всьому світу, серед іншого до Франції», – зауважив Володимир Зеленський.

Глави держав погодилися з необхідністю тісної координації зусиль для подолання наслідків пандемії та відновлення економічної активності.

Також Володимир Зеленський поінформував Еммануеля Макрона про перебіг переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо започаткування нової програми співпраці з Україною.

«Закон про банки є для нас пріоритетним. Я впевнений, що ми проголосуємо його, бо це важливо для нас і відкриває можливості для співпраці з МВФ», – наголосив Президент України.

Еммануель Макрон високо оцінив прогрес у впровадженні реформ в Україні та особисту роль Володимира Зеленського в цьому процесі.

Глава української держави також відзначив важливість подальшої макрофінансової підтримки України з боку ЄС і висловив сподівання щодо швидкого ухвалення на рівні Євросоюзу рішення про надання Україні макрофінансової допомоги обсягом 1,2 млрд євро для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Нагадаємо, ЄС надасть Україні 190 млн євро на боротьбу з коронавірусом.

Раніше США виділили Україні 1,2 млн доларів на боротьбу з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: