Кім Чен Ин після операції на серці перебуває у важкому стані – ЗМІ

Читать на русском
Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин після провальної операції на серці перебуває у важкому, практично вегетативному стані.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин після провальної операції на серці перебуває у важкому, практично вегетативному стані.

Про це повідомляє японська газета Shukan Gendai.

Видання з посиланням на викликаного до Північної Кореї китайського лікаря повідомило, що під час однієї з поїздок по країні Кім Чен Ин раптово схопився за серце і впав. Його терміново госпіталізували, і майже відразу ж на прохання Пхеньяну з Пекіна вилетіла група із 50 китайських медиків з обладнанням.

За словами співрозмовника видання, північнокорейські лікарі розуміли, що зволікати не можна, і вирішили самостійно провести процедуру стентування судин серця. Операцію довірили провести хірургу-кардіологу, котрий багато років провчився в Китаї, але у того виникли проблеми.

Відзначається, що лікар сильно нервував, у нього буквально тремтіли руки. Крім того, він ніколи не оперував пацієнта з таким ступенем ожиріння, як у Кім Чен Ина. У підсумку, стент поставили лише через вісім хвилин.

За даними видання, за цей час вождь «перетворився на овоч», і китайські медики, котрі оглядали його, вже нічим не змогли допомогти.

Напередодні про можливу смерть північнокорейського лідера Кім Чен Ина повідомило видання New York Post. У своєму матеріалі журналісти посилалися на заступника директора гонконзького супутникового телебачення HKSTV, яка стверджувала, що Кім Чен Ин мертвий, посилаючись на свій «дуже солідне джерело».

Раніше Кім Чен Ин запросив Трампа відвідати КНДР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: