Саакашвілі можуть призначити віцепрем'єром: реакція соцмереж

Читать на русском

Міхеїл Саакашвілі може повернутися в українську політику. Слово і діло зібрало, що про це думають у соцмережах.

Колишнього главу Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі можуть призначити віцепрем'єр-міністром з реформ. Посаду Саакашвілі запропонував президент Володимир Зеленський.

«Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віцепрем'єром уряду України з реформ. У мене також була дуже змістовна й корисна розмова з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді», – розповів Саакашвілі.

Голосування за його кандидатуру може відбутися завтра, 24 квітня, на позачерговому засіданні Верховної ради.

«Слово і діло» подивилося, що в соцмережах думають про можливе повернення Саакашвілі в українську політику.

«По-перше, гойдалки Саакашвілі-Аваков запрацюють у турборежимі. Кинутою склянкою справа не обмежиться. Виживе лише один. По-друге, пересувне реформаторське Міхо-шоу вирушить містами й селами. Напевно, і партійний проєкт спробують реанімувати. По-третє, на тлі Міхеїла Ніколозовича прем'єр Шмигаль буде виглядати задубілим і неїстівним хінкалі. По-четверте, цікаво буде подивитися, які з каналів нададуть Міхо свої майданчики, а які – стануть його ігнорувати. По-п'яте, ризикова людина Володимир Олександрович, якщо зважиться на цю операцію. У всіх сенсах ризикова. Ну, ось, наприклад, скільки часу пройде, перш ніж вибуховий Міхо почне обкладати президента... тим, чим він обкладав Порошенка?» – написав Євген Кузьменко.

«Чому Мішу Саакашвілі не будуть любити в Кабміні й ОПУ. Тому що з ним неможливо нічого «повирішувати». Тому що він не буде закривати очі на корупцію, а, навпаки, буде голосно про неї говорити, у тому числі і передусім публічно. Тому що його не любить Путін. Але загалом і в цілому це дуже правильне рішення з боку Зеленського», – вважає Костянтин Лікарчук.

«Негативно ставлюся до ідеї призначення Міхеїла Саакашвілі віцепрем'єром. По-перше, він вже бував при владі, але навіть на місцевому рівні не зміг показати результати, що вразили би. По-друге, токсичний персонаж. Спочатку розвалить весь Кабмін Шмигаля, після чого почне скандалити із Зеленським», – написав Юрій Лукшиц.

«Між іншим, це єдиний політик в нашій пісочниці, у якого за плечима досвід реальних комплексних, а не точкових реформ, успішної трансформації мафіозної держави в нормальну, і в цілому побудова відкритого суспільства, наскільки це було можливо тоді і в тій культурі. У кого тут ще таке за плечима?» – написав Дмитро Литвин.

«Взагалі-то повноважень у віцепрем'єра трохи більше, ніж у районного інспектора. І значно менше, ніж у губернатора. Але ні. Багато грамотних людей пишуть про можливе призначення Саакашвілі з пієтетом і надією на реформи і зміни. Кращі часи Міхо вже давно в минулому. Єдине, що нас може чекати в майбутньому, – це нова сюжетна лінія і постійні скандали. Тому повноважень не буде, а потреба постійно бути на гребені хвилі нікуди не зникне», – вважає Олексій Мушак.

«Подейкують, що Саакашвілі хочуть призначити віцепрем'єром, що б насамперед зменшити вплив Авакова. В оточенні Арсена Борисовича вже готуються до відкритого конфлікту. Це просто чудово. Ось заради цього й потрібно призначати Саакашвілі, навіть якщо це єдина причина», – вважає Вадим Фолькер.

Нагадаємо, в Офісі президента також прокоментували можливе призначення Міхеїла Саакашвілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: