Карантин у Чехії продовжили, але послабили обмеження

Читать на русском
Уряд Чехії до 30 квітня продовжив дію надзвичайного стану через коронавірус. При цьому були запроваджені послаблення у вимогах щодо носіння масок.

Уряд Чехії продовжив надзвичайний стан у країні через коронавірус до кінця квітня. Водночас деякі карантинні обмеження вирішили послабити.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех, передає «Радіо Свобода». За його словами, уряд ухвалив рішення продовжити карантин до 30 квітня.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших державахУ Південній Кореї проводять масове тестування на коронавірус, а у Швеції – лише людям із групи ризику.

Водночас, як зазначив Адам Войтех, у карантині запровадили виключення з правила обов'язкового носіння масок.

Тепер захисні маски можна не надівати водіям і пасажирам в одному автомобілі, якщо вони є членами однієї сім'ї, водіям громадського транспорту, якщо вони перебувають у повністю ізольованій кабіні, дітям до двох років, людям із ментальними розладами і розладами аутичного спектру.

Зазначимо, станом на 13 квітня в Чехії зафіксовано 5 991 випадок коронавірусу. Серед них – 138 летальних. Водночас 464 людини одужали.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про те, що президент Франції Еммануель Макрон готується продовжити карантин у країні до 10 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: