Президент Чехії пропонує «закрити» країну на рік

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан заявив, що закриті через поширення коронавірусу держкордони повинні залишатися в такому стані ще рік.

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що закриті через поширення коронавірусу держкордони повинні залишатися в такому стані ще рік.

Про це він заявив у неділю, 19 квітня, в інтерв'ю празькій радіостанції «Частота-1».

«Державні кордони повинні залишатися закритими принаймні ще один рік. Інакше зарубіжні поїздки можуть привести до нової хвилі епідемії», - заявив Земан.

За словами чеського лідера, громадяни країни можуть витратити цей час на поїздки країною і милування її красою.

Тим часом міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржічек напередодні повідомив, що уряд планує в понеділок розглянути питання про відкриття національних кордонів для чеських підприємців. Потім обмеження на вільний виїзд і в'їзд в країну зі Словаччиною та Австрією.

У країні з 12 березня діє режим надзвичайної ситуації, з 16 березня введено загальнонаціональний карантин. В'їзд іноземців заборонений.

У Чехії на цей час виявлено 6 701 особу, яка заразилася коронавірусною інфекцією. Жертвами пандемії стали 186 жителів республіки. Від захворювання, що викликається вірусом, вилікувалися 1 298 громадян.

Нагадаємо, уряд Іспанії з 27 квітня має намір дозволити прогулянки дітям на вулиці, що було заборонено з березня через пандемію коронавірусу.

Також Трамп анонсував ослаблення карантину в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: