У МОН розповіли, коли закінчиться навчання в школах

Читать на русском
Школярі вже не повернуться до школи. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі. Навчальний рік не завершиться лише для випускників 11 класів.

Українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Про це під час проведення онлайн конференції повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Всеукраїнська школа онлайн»: чи допоможе проєкт учням та в чому головний недолік6 квітня о 10.00 учні 5-11 класів з усієї України почали вчитися за нещодавно розробленим проєктом Всеукраїнська школа онлайн.

За її словами, навчальний рік не завершиться лише для випускників 11 класів, які мають скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання.

«Навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11-го закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка ухвалюється педагогічною радою школи. Тому, шановні освітяни, ми працюємо з використанням дистанційних технологій з учнями до закінчення травня», - сказала Мандзій.

Вона нагадала, що враховуючи принцип академічної автономії, педагогічні ради шкіл мають самостійно визначити принципи освітнього процесу і дати завершення навчального року.

Раніше в МОН скасували державну підсумкову атестацію для 4 та 9 класів.

Також у МОН склали два сценарії завершення навчального року.

Мандзій підтвердила, що в Україні терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання в цьому році поки ще не визначені через карантин.

Як відомо, до кінця карантину для школярів проводять телеуроки. Вони починаються щодня о 10:00.

«Слово і діло» зібрало інформацію про терміни проведення пробного ЗНО, а також ЗНО, враховуючи обидва сценарії тривалості карантину, та подивилось, коли прогнозується початок вступної кампанії та новий навчальний рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: