В ООН стурбовані утисками ромів в Івано-Франківську

Читать на русском
У моніторингової місії ООН з прав людини в Україні висловили стурбованість інформацією про дискримінацію ромів з боку мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

У моніторингової місії ООН з прав людини в Україні висловили стурбованість інформацією про дискримінацію ромів з боку мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба організації у четвер, 23 квітня.

«Дискримінація етнічних меншин заборонена міжнародним правом з прав людини. Місцева влада повинна просувати толерантність і повагу в суспільстві, особливо в той час, коли Україна і весь світ спільно борються з глобальною кризою у сфері охорони здоров'я», - сказано в заяві. Тепер місія стежитиме за розслідуванням інциденту і сподівається, що воно буде неупередженим і ретельним.

«У цей час, ми повинні працювати в солідарності разом з спільнотами і подвоїти зусилля в боротьбі з мовою ворожнечі, дискримінацією, нетерпимістю і насильством», - резюмували в ООН.

Нагадаємо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив поліції «запакувати» ромів і вивезти з міста. Відео з наради чиновників з'явилося в Мережі.

Поліція почала кримінальне провадження стосовно мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за фактом його висловлювання про осіб ромської національності.

Сьогодні, 23 квітня, Марцінків вибачився за висловлювання про осіб ромської національності, яких він запропонував примусово вивезти на Закарпаття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: