Шмигаль повідомив, коли Україна відкриє кордон

Читать на русском
Україна відкриє кордон за умови спокійної ситуації з коронавірусом, а також після того, як будуть відкриті кордони європейських країн-сусідів.

У питанні відкриття кордонів України буде орієнтуватися на дії європейських країн.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

Карантин в Європі: чи зможуть українці відпочити влітку за кордономПрезидент Франції Еммануель Макрон заявив, що цілком можливо, що Франція чи навіть весь Євросоюз залишать кордони закритими до вересня.

За його словами, відкриття кордонів України можливо тільки за умови спокійної ситуації з коронавірусом.

«Ми можемо спостерігати за європейськими країнами, за нашими сусідами - Польщею, Угорщиною, Румунією, як вони будуть себе вести щодо кордонів. Ми також бачимо яскраві приклади Німеччини, Іспанії, Італії. І в залежності від того, як будуть відкриватися їх межі, можна додавати 30 днів і приблизно розуміти, що, ймовірно, такі ж дзеркальні заходи будуть і в Україні, якщо у нас буде спокійна ситуація», - зазначив Шмигаль.

Як відомо, Україна закрила державний кордон з 17 березня. З 7 квітня перетнути кордон України можна було тільки на автотранспорті або пішки.

Перед Великоднем Кабмін вирішив закрити ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, Румунією і Молдовою.

Нагадаємо, карантин в Україні запроваджено до 24 квітня. Однак Шмигаль вже заявив, що Кабмін продовжить карантинний режим до 11 травня. Рішення прийматимуть на засіданні уряду у середу, 22 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: