Послаблення й продовження карантину обговорили в Офісі президента

Читать на русском
Уряд планує продовжити карантин в Україні, проте вважає за необхідне пом'якшити деякі обмеження.
president.gov.ua

Влада України допускає можливість пом'якшення карантинного режиму заради психологічної підтримки українців і запуску економіки.

Про це йшлося на нараді в президента України у вівторок, 21 квітня, передає пресслужба ОПУ.

Рік з моменту обрання Зеленського президентом: як змінилися ціни, курс валют та тарифиБензин став дешевшим, валовий державний борг – більшим. Аналітики Слово і діло відстежили, як за рік із моменту обрання Зеленського президентом змінилися ціни та основні економічні показники в державі.

Як повідомляється, уряд планує продовжити карантин в Україні, оскільки не був пройдений пік захворюваності на коронавірус. Він очікується на початку травня.

Водночас влада має намір пом'якшити карантинні обмеження. Зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для початку потрібно пом'якшувати заходи на некритичних об'єктах інфраструктури. Шмигаль вважає, що ці об'єкти можуть зіграти роль у стабілізації економіки.

Президент Володимир Зеленський висловив думку, що уряд повинен мати чіткий і поетапний план щодо пом'якшення карантину.

«Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди повинні розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли будуть працювати перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом'якшуватися карантин», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, у МОЗ розповіли, як будуть пом'якшувати карантин в Україні. Планується дозволити громадянам відвідувати парки, відкрити музеї і бібліотеки.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що карантин в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня.

Остаточне рішення планує ухвалити Кабмін на найближчому засіданні в середу, 22 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: