Президент анонсував пом'якшення карантину в Україні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський анонсував 24 квітня спільне з урядом звернення до українців щодо пом'якшення карантинних заходів в країні.

Президент Володимир Зеленський анонсував 24 квітня спільне з урядом звернення до українців щодо пом'якшення карантинних заходів в країні.

Про це він заявив в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

«Ті заходи карантину, які ввела держава ... Якщо буде самоізоляція, якщо люди, яких ми забираємо з інших країн, і вони підписуються до обов'язкової обсервації. Ви бачите, що вони роблять? Якщо люди будуть виконувати всі карантинні заходи, впевнений, що ми зможемо нормально пройти коронавірус. Є план «Б». Я впевнений, що це план «А». Буде карантин. З урядом 24 числа (квітня - ред.) ми вийдемо з комунікацією. Люди зрозуміють, які заходи щодо карантину будуть пом'якшені. Ті галузі, які для нас дуже важливі, будуть відкриватися», - заявив Зеленський.

При цьому він додав, що в травні можливі часткові пом'якшення для руху транспорту.

«Частково буде пом'якшення із травня в транспорті. Все залежить від хвилі (захворювання - ред.)», - додав глава держави.

Раніше Зеленський заявляв, що після Великодніх свят на коронавірусну інфекцію можуть захворіти від 2% до 10% українських громадян.

Своєю чергою головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що продовження карантину в Україні залежатиме від того, чи відбудеться в країні стрімкий стрибок кількості захворювань після святкування Великодня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: