Ляшко назвав умову продовження карантину

Читать на русском
Продовження карантину в Україні залежатиме від того, чи відбудеться в країні стрімкий стрибок кількості захворювань після святкування Великодня.

Продовження карантину в Україні залежатиме від того, чи відбудеться в країні стрімкий стрибок кількості захворювань після святкування Великодня.

Про це в п'ятницю, 17 квітня, сказав в ефірі Радіо Свобода заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За словами чиновника, якщо кількість нових хворих зростатиме більш ніж на 2% від усіх інфікованих, то карантинні заходи продовжать, адже в такому випадку система охорони здоров'я може не впоратися. При цьому за останній день приріст числа інфікованих склав 12%.

«Щодо продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи, після Великодня. Подивимося, що буде відбуватися у великодні свята, і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів. Тим часом, ми розробляємо різні сценарії виходу з карантину. Відбуватиметься пом'якшення», - зазначив Ляшко.

За його словами, Україна зараз тестує на COVID-19 всіх, хто цього потребує, по алгоритмах Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він також зазначив, що сьогодні проводяться 5 тисяч тестів на добу.

«Щодо масового тестування, то за один день 40 млн українців ми не протестуємо. Проведення тестування людям, які не були у контакті з хворими, або не мають симптомів, буде створювати оманливе відчуття безпеки. Людина протестується в перші 3-4 дні інкубаційного періоду, буде відчувати, що повністю здорова і порушуватиме режим самоізоляції», - зазначив заступник міністра.

Станом на ранок 17 квітня в Україні зафіксували 4662 випадки коронавірусу. Померли 125 осіб і 246 вилікувалися. За добу заразився 501 осіб. Це новий рекорд для України.

Раніше в Києві запровадили карантин в Іонинському монастирі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: