Коронавірус в Україні: статистика поширення захворювання

Читать на русском

У світі налічується вже майже 2,1 млн хворих на коронавірус, понад 135,5 тисяч осіб померли, майже 521 тисяча – одужали. Найбільшу кількість інфікованих зафіксовано в США, Іспанії, Італії, Франції та Німеччини. В Україні кількість випадків теж збільшується щоденно: станом на 16 квітня хворі вже 4,2 тисячі громадян. «Слово і діло» проаналізувало статистику поширення коронавірусу в країні.

Станом на сьогодні, 16 квітня, в Україні зафіксовано 4 тисячі 161 випадок коронавірусу. Крім того, у 5,5 тисячі осіб є підозра на COVID-19 і майже стільки ж тестів зараз досліджують. Усього з початку року було 14,3 тисячі повідомлень про підозру інфікування.

Одужали 186 осіб, 116 – померли (62 чоловіки і 54 жінки). З усієї кількості хворих 2,7 тисячі осіб перебувають на амбулаторному лікуванні, у них легка форма захворювання, і вони не потребують цілодобового спостереження лікарів. Відзначимо, що домашнє лікування заборонено, якщо пацієнт перебуває в групі ризику з розвитку ускладнень, а також є в нього серед симптомів задуха або утруднене дихання. У лікарнях зараз перебувають майже 1,5 тисяч осіб, 72 – підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Серед шпиталізованих хворих – 126 медиків, ще 529 перебувають на лікуванні вдома, 22 медики одужали та 7 померли. «Ми аналізуємо кожен випадок захворюваності медичного працівника: у зв'язку з чим відбулося захворювання, в якій лікарні та за яких обставин. Ми працюємо над тим, щоб максимально захистити лікарів», – підкреслив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Найбільша кількість хворих на коронавірус (22,4%) – це люди віком 50-59 років, також 40-49 років (20,2%). Число дітей становить 3,8% всіх заражених.

У топ-5 регіонів із поширення вірусу входять Чернівецька область, Київ, Івано-Франківська, Тернопільська і Вінницька області. Перше місце за рівнем смертності через коронавірус посіла Івано-Франківська область, найбільше людей одужали в столиці.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося у видах і особливостях захисних масок для обличчя.

Також ми писали, скільки українців припадає на кожну машину швидкої допомоги, на одне ліжко в лікарні й на одного лікаря-інфекціоніста в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: