Карантин в Україні: кількість штрафів за порушення по областях

Читать на русском

У середині березня Верховна рада ухвалила закон, який передбачає відповідальність за порушення правил карантину в Україні. За три тижні дії закону суд розглянув уже кілька сотень адміністративних протоколів і в деяких випадках визнав людей винними, а також наклав штраф. «Слово і діло» подивилося кількість штрафів по регіонах України.

Нагадаємо, що згідно із законом за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади звичайних громадян штрафують на 17-34 тисячі гривень, чиновників – на 34-170 тисяч гривень.

У Києві рішення про штраф суди винесли у 6 випадках, загальна сума – 102 тисячі гривень. Відзначимо, що саме столичний суд виніс вперше в Україні рішення у справі про порушення карантину: на 17 тисяч оштрафували жінку, яка продавала продукти харчування з рук в невстановленому місці. У Київській області поки тільки один штраф.

Шість рішень про штрафи також є в Сумській області, всього на 119 тисяч гривень. В одному випадку підприємця оштрафували на 34 тисячі гривень – за продаж металовиробів, хоча склад повинен бути закритий. У Донецькій області суди винесли шість рішень про штрафи для порушників, загальна сума – 119 тисяч гривень. У Курахові та Маріуполі підприємців оштрафували на максимальні суми – 34 тисячі.

У Дніпропетровській області є чотири рішення суду про штрафи на суму 68 тисяч гривень, у Дніпрі таких рішень три (на 68 тисяч гривень).

Ще жодного разу за порушення карантину не штрафували в Херсонській області. Тільки в трьох випадках порушники – водії громадського транспорту (Київ та Кременчук). Єдиний випадок штрафу за порушення правил перетину кордону зафіксовано в Сумській області (пункт пропуску «Юнаківка»).

Раніше «Слово і діло» докладно описало випадки, в яких суд визнавав порушників винними.

Також ми порівняли штрафи за порушення карантину в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: