У МОЗ повідомили, чи побудують в Україні госпіталі за китайським зразком

Читать на русском
Тимчасові госпіталі для лікування хворих на коронавірус (за прикладом Китаю) в Україні можуть побудувати в разі потреби.

В Україні можуть з'явитися експрес-лікарні для лікування хворих на COVID-19, якщо в цьому виникне необхідність.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Коронавірус стане сезонним захворюванням – ЛяшкоКоронавірус в Україні стане сезонним захворюванням і буде періодично повертатися, допускають в МОЗ. Наступний спалах можливий у жовтні.

«Це питання розглядається і оцінюється. Думаю, якщо буде потреба у нас реально будуть побудовані такі госпіталі за зразком китайського досвіду», - сказав Ляшко.

Він також відповів на запитання, чи будуть розміщувати інфікованих на коронавірус в приміщенні виставкових центрів, які готують вже зараз.

Ляшко пояснив, що приміщення виставкових залів готуються не для надання медичної допомоги хворим з важким перебігом захворювання або хворим із середньою тяжкістю. Їх використовуватимуть для розміщення пацієнтів з легким перебігом хвороби, але які (з різних причин) не зможуть лікуватися вдома.

«Такі об'єкти треба передбачити. Ми розробили нові вимоги для тимчасових госпіталів, але зараз в першу чергу рекомендуємо заповнювати медичні установи, тобто ті, де працюють медичні працівники, в тому числі санаторії, профілакторії, які можна використовувати», - сказав санітарний лікар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ляшко запропонував внести зміни до Конституції через епідемії.

Також в МОЗ заявили, що питання ослаблення карантину розглянуть через 5-7 днів після Великодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: