Коронавірус стане сезонним захворюванням – Ляшко

Читать на русском
Коронавірус в Україні стане сезонним захворюванням і буде періодично повертатися, допускають в МОЗ. Наступний спалах можливий у жовтні.

Коронавірус в Україні може стати сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно. Другий спалах можна очікувати вже восени 2020 року.

Про це заявив головний санітарний лікар України - заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю lb.ua.

У МОЗ назвали основні симптоми коронавірусуТакож в МОЗ повідомили, що проводять тести тим людям, у яких є перші ознаки хвороби, а також тим, хто контактував із хворим або тим, хто повернувся з-за кордону.

Зокрема, Ляшко не впевнений, що після виходу з карантину українців відразу чекає друга хвиля коронавірусу, проте до жовтня всі країни вже будуть «підготовлені зовсім інакше».

«Чому я говорю про жовтень - на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно», - зазначив він.

Головний санлікар додав, що медики та науковці спостерігатимуть за мутаціями COVID-19.

«Якщо ми будемо мати стійкий імунітет до цього вірусу, і мутації не викликатимуть хворобу - це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація буде приводити до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях», - підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко також повідомив, що за вакцину від коронавірусу президент Володимир Зеленський пообіцяв вченим 1 мільйон доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: