Призначено нового тимчасового голову «Укрзалізниці»

Читать на русском
Кабмін звільнив Марчека Желько з посади виконуючого обов'язки голови правління Укрзалізниці. Його посаду обійняв Іван Юрик.
Іван Юрик

Кабмін звільнив Марчека Желько з посади виконуючого обов'язки голови правління «Укрзалізниці». Новим тимчасовим головою УЗ став Іван Юрик.

Рішення було ухвалено сьогодні, 15 квітня, на засіданні уряду. Марчека Желько також виключили зі складу членів правління УЗ.

Звільнення Желько прокоментував міністр інфраструктури України Владислав Криклій у Facebook.

«Укрзалізниця» не планує підвищувати тарифи після карантину - КриклійМіністр інфраструктури України Владислав Криклій запевнив, що «Укрзалізниця» не планує підвищувати тарифи на проїзд у пасажирських поїздах.

«Українська залізниця має бути однією з кращих у європейському регіоні. Для цього нам потрібен чесний та професійний керівник, який стане локомотивом для підприємства», – написав він.

Тимчасово виконувати обов'язки голови «Укрзалізниці» призначено Івана Юрика (член правління УЗ).

Зазначимо, Іван Юрик з червня 2018 року до червня 2019-го був членом наглядової ради «Укрзалізниці», а з червня 2019 входив до складу правління компанії. До цього він працював у Міністерстві фінансів і в Офісі із залучення та підтримки інвестицій уряду України.

Нагадаємо, раніше наглядова рада «Укрзалізниці» усунула Марчека Желько від виконання обов'язків і рекомендувала Кабінету міністрів звільнити його з посади виконуючого обов'язки голови правління компанії.

Як відомо, Желько став тимчасовим головою УЗ 5 лютого 2020 року. Він повинен був виконувати обов'язки керівника до обрання голови правління.

Перед цим Кабмін звільнив Євгена Кравцова з посади голови «Укрзалізниці».

УЗ оголосила конкурс на посаду голови правління ще на початку лютого. Однак зараз він припинений до кінця карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: