Держслужба зайнятості спростила реєстрацію безробітних

Читать на русском
Державна служба зайнятості України спростила процедуру подачі документів до центрів зайнятості для реєстрації безробітних.

Державна служба зайнятості України спростила процедуру подачі документів до центрів зайнятості для реєстрації безробітних.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Криза та безробіття: чим загрожує економіці України епідемія коронавірусуНовий міністр економіки Ігор Петрашко вважає, що основні наслідки впливу коронавірусу на економіку будуть помітні за 3-6 місяців.

Потрібно заповнити дві заяви: про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю.

Заяви можна подати двома способами: на електронну пошту центру зайнятості, де зручно обслуговуватися, або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості.

Якщо громадянин вирішив відправити заяви по електронній пошті:

  1. Потрібно заповнити заяви власноруч за зразком, сфотографувати або відсканувати їх. Далі - відправити на email центру зайнятості, де безробітний планує перебувати на обліку. У темі потрібно вказати прізвище, ім'я, по батькові.

Електронні адреси центрів зайнятості також розміщені на сайті.

  1. Якщо є технічна можливість, потрібно завантажити заяву, роздрукувати та заповнити їх. Після цього підписати власноручно, відсканувати (або сфотографувати) і відправити на email центру зайнятості. Так само потрібно вказати в темі листа прізвище, ім'я, по батькові.

Після цього потрібно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо прийнятого рішення.

Якщо громадянин вирішив подати заяву через ящик для кореспонденції в центрі зайнятості:

  1. Якщо є технічна можливість, потрібно завантажити заяву, роздрукувати і заповнити вдома, скласти їх в конверт або з'єднати други зручним способом, або

  2. Заповнити заяви безпосередньо біля ящика в центрі зайнятості. Тут слід пам'ятати, що для заповнення заяв знадобляться паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність. Заяви потрібно покласти в ящик для кореспонденції (в робочі години робочого дня).

У Державній службі зайнятості нагадують, що протягом 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали документів.

Раніше в Кабміні заявили, що готові до збільшення числа безробітних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: