До Києва з ОАЕ прибув літак зі 113 українцями та медичним вантажем

Читать на русском
З Об'єднаних Арабських Еміратів в аеропорт Бориспіль прибув літак з евакуйованими 113 українцями і першою партією гуманітарної допомоги.

З Об'єднаних Арабських Еміратів в аеропорт «Бориспіль» прибув літак з евакуйованими 113 українцями і першою партією гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє СБУ в Facebook.

«За дорученням глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об'єднаних Арабських Еміратів і дипломатами обох країн забезпечила повернення на батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився в міжнародному аеропорту «Бориспіль» 10 квітня», — вказується в повідомленні.

Літаком також доставили медичний вантаж. Зокрема, це засоби індивідуального захисту: 15 тис. медичних халатів, 20 тис. захисних масок, 500 тис. рукавичок, 30 тис. пар захисного взуття, 15 тис. комбінезонів і 6 тис. літрів дезінфекційного засобу. Гуманітарний вантаж отриманий без залучення коштів державного бюджету України.

«Об'єднані Арабські Емірати ведуть боротьбу з коронавірусом на території власної держави. Однак, попри це, ми знайшли можливість допомогти Україні. Адже український народ завжди був і є для нас дружнім партнером», — заявив посол ОАЕ в Україні Ахмед Аль-Каабі. Голова СБУ Іван Баканов подякував партнерам з Об'єднаних Арабських Еміратів і Посольство ОАЕ в Україні за допомогу.

Раніше з Китаю до України прилетіли вже 4 літаки з медичними засобами, масками та тестами для боротьби з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: