Раді пропонують продовжити заборону на російські соцмережі

Читать на русском
У Верховній раді в п'ятницю, 10 квітня, з'явилася постанова про продовження заборони на російські соцмережі. Подовжити заборону пропонують також у СБУ.

На сайті Верховної ради з'явилася постанова про продовження заборони в Україні на російські соціальні мережі. Таку ж ініціативу озвучили і в СБУ.

За даними сайту ВР, проєкт постанови №3319 «Про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» був зареєстрований сьогодні, 10 квітня.

Ініціаторами виступили близько трьох десятків нардепів.

Російські спецслужби вербують українських військових через соцмережі – СБУРосійські спецслужби намагаються завербувати українських військових, використовуючи жіночі сторінки в соцмережах.

Постановою пропонується рекомендувати Раді національної безпеки і оборони ухвалити рішення щодо продовження терміну санкцій, які запровадили три роки тому.

Йдеться про рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Його ввів у дію президент України своїм указом №133 від 15 травня 2017 року.

Дане рішення заборонило інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам інтернету на території України до ресурсів сервісів «Mail.ru» (mail.ru), а також сайтів «Вконтакте» (vk.com) і «Однокласники» (ok.ru).

Зараз проєкт постанови опрацьовується в комітеті.

Зазначимо, продовжити заборону російських соцмереж ще на 3 роки запропонував також голова СБУ Іван Баканов. Відповідну пропозицію він вніс до РНБО.

«Проти України триває гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тому в продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – збережемо безпеку держави в цілому», – повідомила пресслужба СБУ у Facebook.

Нагадаємо, раніше Зеленський розвінчав фейки щодо коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: